kandydat na kucharza okr\u0119towego nie powinien mie\u0107 zaburze\u0144 b\u0142\u0119dnika<\/strong>, l\u0119k\u00f3w ani uzale\u017cnie\u0144 od alkoholu i innych substancji psychoaktywnych. Tzw. \u201echoroba morska\u201d mo\u017ce utrudni\u0107 lub nawet uniemo\u017cliwi\u0107 efektywn\u0105 prac\u0119, a choroby serca i innych narz\u0105d\u00f3w mog\u0105 negatywnie wp\u0142yn\u0105\u0107 na wykonywanie obowi\u0105zk\u00f3w w kuchni, gdzie stale jest gor\u0105co.<\/p>\nChef de Partie (Szef Kuchni)<\/h2>\n
Nadzoruje oraz koordynuje dzia\u0142ania w kuchni, b\u0105d\u017a na stacji wydawania \u017cywno\u015bci. Do\u015bwiadczenie lub odbyty kurs eksperta kuchni z r\u00f3\u017cnych rejon\u00f3w \u015bwiata oraz uznawany przez armatora Certyfikat Kucharza b\u0105d\u017a Szefa s\u0105 niezb\u0119dne na tym stanowisku. Wymagane jest tak\u017ce, co najmniej 4-letnie do\u015bwiadczenie zawodowe w kuchni restauracyjnej b\u0105d\u017a hotelowej na podobnym stanowisku oraz p\u0142ynna znajomo\u015b\u0107 j\u0119zyka angielskiego.<\/p>\n
Sous Chef (Zast\u0119pca Szefa Kuchni)<\/h2>\n
Zapewnia profesjonalne przygotowanie i dystrybucj\u0119 posi\u0142k\u00f3w zgodnie z instrukcj\u0105 Szefa Kuchni. Jest w gotowo\u015bci by przej\u0105\u0107 obowi\u0105zki Chef\u2019a de Partie podczas jego nieobecno\u015bci. Zapewnia wysoki poziom jako\u015bci w ka\u017cdym aspekcie obs\u0142ugi gastronomicznej. Wymagane s\u0105 co najmniej dwa lata do\u015bwiadczenia w kuchni restauracyjnej albo hotelowej, uznawany przez armatora Certyfikat Kucharza oraz p\u0142ynna znajomo\u015b\u0107 angielskiego.<\/p>\n
Commis Cook (Kucharz)<\/h2>\n
Przygotowuje i gotuje wszystkie potrawy z menu serwowane we wszystkich restauracjach na statku. S\u0105 to potrawy z r\u00f3\u017cnych rejon\u00f3w \u015bwiata niejednokrotnie podawane sezonowo. Niezb\u0119dne s\u0105 minimum dwa lata do\u015bwiadczenia w kuchni restauracyjnej b\u0105d\u017a hotelowej oraz uznawany przez armatora Certyfikat Kucharza. Wymagana jest tak\u017ce p\u0142ynna znajomo\u015b\u0107 j\u0119zyka angielskiego.<\/p>\n
Pomocnik Kucharza<\/h2>\n
Asystuje szefowi kuchni i kucharzom w kuchni a tak\u017ce na stacjach wydawania \u017cywno\u015bci. Niezb\u0119dny jest minimum jeden rok do\u015bwiadczenia jako pomocnik kucharza w kuchni restauracyjnej b\u0105d\u017a hotelowej oraz uznawany przez armatora Certyfikat Kucharza. Wymagana jest dobra znajomo\u015b\u0107 j\u0119zyka angielskiego.<\/p>\n
Pomoc Kuchenna<\/h2>\n
Osoba odpowiedzialna za utrzymanie czysto\u015bci w kuchni oraz za wst\u0119pne przygotowanie produkt\u00f3w \u017cywieniowych. Do jej obowi\u0105zk\u00f3w nale\u017cy regularne czyszczenie kuchni zgodne z instrukcjami osoby nadzoruj\u0105cej. Wymagana jest p\u0142ynna znajomo\u015b\u0107 angielskiego.<\/p>\n
Piekarz<\/h2>\n
Jest odpowiedzialny za przygotowanie oraz pieczenie wszelkich wyrob\u00f3w piekarniczych. Niezb\u0119dne s\u0105 minimum dwa lata do\u015bwiadczenia w kuchni restauracyjnej b\u0105d\u017a hotelowej na podobnym stanowisku lub wcze\u015bniejsze do\u015bwiadczenie w pracy na statkach. Wymagany jest uznawany przez armatora Certyfikat Kucharza oraz p\u0142ynna znajomo\u015b\u0107 j\u0119zyka angielskiego.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"
Na osobach pracuj\u0105cych w sektorze gastronomicznym spoczywa obowi\u0105zek przygotowania pysznych, \u015bwie\u017cych da\u0144 oraz utrzymania czysto\u015bci w kuchni i pomieszczeniach magazynowych (z artyku\u0142ami spo\u017cywczymi). Nasza agencja oferuje prac\u0119 na statkach pasa\u017cerskich i wycieczkowych oceanicznych, morskich i rzecznych. Przez ca\u0142y rok rekrutujemy…<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":6927,"comment_status":"closed","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[50],"yoast_head":"\n
Sektor gastronomiczny | Praca dla kucharza okr\u0119towego<\/title>\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\t\n\t\n\t\n\n\n\n\t\n\t\n\t\n